Marie-Josee heeft mij een Acces bars sessie gegeven. 
Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord, had ook geen idee wat ze ging doen, maar ik ken Marie-Josee al langer en voel mij veilig genoeg bij haar om deze ervaring te gaan meemaken.
In haar mooie praktijk ruimte, mocht ik na een uitleg van wat Acces bars nu is, plaats nemen, op de tafel.
Marie-Josee gaf aan dat ik mocht praten, maar dat zij het gesprek niet zou openen, en dus stil zou zijn.
Ik vond het best moeilijk in het begin, ik praat graag, maar na een tijdje voelde ik mij heel erg rustig worden.
Na afloop had ik een heel rustig hoofd, grappig want meestal gaar er van alles door mijn hoofd heen....
Die avond en de avonden erna heb ik heerlijk geslapen, wat bijzonder.
Binnenkort ga ik weer voor een sessie, het heeft mij zoveel rust gegeven, heerlijk.

Karin

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Marie-Josee is een zeer gedreven coach, ze heeft humor en weet op het juiste moment je weer een zetje in de rug te geven om door te gaan. Ik vond het best spannend bij haar paarden, maar heb er zoveel door geleerd! Ik kan haar alleen maar aanbevelen!

Marjolein.

Ik kwam bij Marie-Josee terecht omdat ik mij zo vaak afreageerde op mijn omgeving als er iets gebeurde wat mij boos of verdrietig maakte. Ik wist niet goed hoe ik met mijn emoties en reacties om moest gaan.
Ik heb geleerd om weer in contact te komen met mijn emoties en wat ze mij vertellen.
Ik heb geleerd om anders te gaan kijken naar mijzelf en naar dat wat ik als kind allemaal heb meegemaakt. Ik heb dit een plek kunnen geven.
Mijn man en kinderen zeggen nu, we hebben een andere vrouw en mama!
Ik ben inderdaad veranderd, ik ben niet zo snel meer boos of onredelijk.
Loop jij met soortgelijks? Ga naar Marie-Josee.

Sofie.

Na mijn sessies bij Marie-Josee durf ik weer voor mijzelf te kiezen, zonder mij schuldig te voelen.

Suzan.


Ik heb bij de paarden inzichten gekregen in mijn lichamelijke klachten. Ik heb geleerd wat mijn schouder pijn mij duidelijk wil maken. Door erover te praten en het te voelen wat er gebeurd in mijn lijf, wanneer en hoe, weet ik nu dat ik veel minder hooi op de vork mag nemen, om maar even in paardentermen te blijven, dank je wel, Marie-Josee  en Coco!

Ik liep al een hele tijd rond met angst voor paarden en wilde dit zo graag kwijt, omdat ik het zulke prachtige dieren vind. Ik vond het erg spannend om naar Marie-Josee toe te gaan, maar ben achteraf zo blij dat ik het gedaan heb. Ze heeft mij zo op mijn gemak gesteld en heeft gelukkig ook niet van die hele grote paarden. Ik heb samen met haar stap voor stap contact gemaakt met Coco.
Eenmaal in contact was het zo fijn, er viel een enorme last van mijn schouders af. Ik ervoer van alles in mijn lijf: blijdschap, warmte, liefde en heb ook wel een traan gelaten. Het is zo'n mooie ervaring, die kan ik eigenlijk niet goed op papier krijgen, die moet je gaan ervaren!

M.

Marie-Josee is open en enthousiast over wat zij en haar paarden kunnen betekenen, zonder te kunnen voorspellen hoe het zal gaan. Coco gaf mij haar aandacht en met toelichting door en vragen van Marie-Josee werd mij duidelijk over wat Coco aangaf over mijn energie op dat moment.
Tijdens een oefening meteen door mij uitgezette route steunde Coco mij waar nodig, maar werd ik ook door haar bijgestuurd als mijn pad langs dingen leidde die niet de juiste waren. Zelfs haar andere paard, Mary-Kate kwam in de weg staan. Heel bijzonder hoe  beide paarden beschermend maar heel duidelijk reageerden.
De uitleg van Marie-Josee over de acties en reacties van Coco,  gaven inzicht en maakten voor mij duidelijk dat ik niet bang hoefde te zijn. Ik mag ook gewoon eerst kijken waar ik naar toe wil. Dat mag met zachtheid. Toen ook de kat Snoopy, nog kwam laten zien dat er ook gespeeld mag worden, bleek wel dat alles meedoet op de energie!
Zowel tijdens de oefening als bij het napraten, waarbij Coco naadloos demonstreerde wat best wel kon en niet handig was, zoals jezelf in de knoop praten,....
Ik vond het erg bijzonder wat de paarden mij lieten zien en ook de zachtheid waarmee dit gepaard ging.
Het is prettig om met Marie-Josee te praten en om mij open te stellen.
Deze sessie geeft mij erg veel vertrouwen in de weg die voor mij ligt!

Christien.

Vanaf de 1e minuut gebeurd er al zoveel. Zo mooi. Heel natuurlijk. 
Je bent daar zo in het moment, met de paarden, met de rustige en subtiele begeleiding van Marie-Josee. 
De paarden spiegelen je,  je verteld wat je ziet en welk gevoel het je geeft. Ik vond het zo mooi. Het geeft je zoveel inzichten in jezelf, waar nog aandacht  naar toe mag.
Marie-Josee geeft je handvaten om hier mee aan de slag te gaan. Het voelt allemaal heel natuurlijk, alles is open en goed.
Na de sessie mocht ik het kaartje, dat ik voor de sessie op gevoel gekozen had, omdraaien en de boodschap sloot zo mooi aan bij de coachsessie, heel treffend.

Ik vind het echt een aanrader om Marie-Josee en haar paarden op te zoeken en een coachsessie te volgen, of meerdere natuurlijk, zelfs al woon je 180 km bij haar vandaan!

M.

Een coachingsessie bij Marie-Josee is een cadeautje. De ontvangst is warm en gastvrij, op een prachtige locatie tussen de weilanden. 
Nog voor het contact met de paarden in de paddock zorgt ze ervoor dat het veilig is voor mij en de paarden. 
Tijdens het proces begeleidt ze zorgvuldig, ze voelt goed aan wat er nodig is, stelt de juiste vragen en geeft genoeg tijd en ruimte om mijn eigen antwoorden te vinden. De paarden zijn magisch met hun aanwezigheid. Ze geven me ook precies wat ik nodig heb. 
Al met al een bijzondere ervaring, die mij veel inzichten en steun heeft gegeven. 
Mag duidelijk zijn dat ik dit iedereen kan aanraden.


T.